عدم توجه به اصول توسعه پایدار امروز کشور را با مشکلات زیادی روبرو کرده است، یکی از مسائل اساسی در کشور مدیریت آب است که حل آن نیاز به عزم و همراهی همگانی دارد.
کلانتری با یادآوری این که سالانه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری می کنیم تا دریاچه ارومیه را از خشک شدن نجات دهیم،در سال های گذشته بدون در نظر گرفتن حق آبه تالاب ها سد زدیم و توسعه کشاورزی و صنعتی داشتیم و حالا ۶ میلیون نفر با بحران نمک مواجه هستند.
دومین همایش بین المللی گردوغبار فرصتی است تا ضمن فراهم نمودن زمینه گفتگوهای سازنده فی مابین دولت مردان و اندیشمندان کشورهای مختلف، از تجارب متقابل کشورها نیز بهره برداری مناسبی صورت پذیرد.
متأسفانه به دلیل خودکفا شدن در بخش گندم تا جایی که امکانپذیر بود خاک را شخم زدیم و همین موضوع سبب وارد شدن آفت به خاک شود و این منبع مهم زیست محیطی از بین برود. ایران اولین کشور در دنیا است که خاک خود را دچار فرسایش کرده و ما هم اکنون ۱۲ تا ۱۶ میلیون تن خاک فرسایشی در کشور داریم.
برنامه احیاء دریاچه ارومیه پرهزینه بوده و قرار بود ظرف ۱۰ سال ۱۸ هزار میلیارد تومان به احیا تخصیص پیدا کند، اما با توجه به مشکلات دولت تنها ۳۵ درصد منابع تامین شد.
وزیر نفت در نظر دارد تا پایان برنامه ششم توسعه استانداردسازی پالایشگاهها را اجرایی کند؛ چراکه روشن است که با سوخت و خودروی غیراستاندارد هوای پاک و سالمی نخواهیم داشت.
از آنجا که ممکن است احداث این دیوار برای عبور و مرور حیات وحش و گذر آبهای مرزی مشکل ساز باشد؛ باید تمامی معضلات محیط زیستی احتمالی در نظر گرفته و برطرف شود.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تامین حق آبه تالاب های خشک شده دستور رئیس جمهور است؛ بر داخلی بودن منشا گرد و غبارهای کشور تاکید کرد و گفت: اگر حق آبه تالاب ها را تامین نکنیم باید گرد و غبار ناشی از آن را هم تحمل کنیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه نگهداری از درخت بیشتر از کاشت درخت اهمیت دارد،گفت: متاسفانه فرهنگ عمومی ما بهویژه در بخش دانشآموزی در بخش حفظ طبیعت خوب عمل نکرده است این در حالیست که باید به فرزندان خود یاد بدهیم که حافظ محیط زیست باشند.
سفیر جمهوری آذربایجان در تهران با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در زمینه مسائل مربوط به محیط زیست و گسترش همکاریهای دوجانبه گفتگو کرد.